Funded by the European Union. Views and opinions expressed are however those of the author(s) only and do not necessarily reflect those of the European Union or the National Agency. Neither the European Union nor National Agency can be held responsible for them.

Hvad er denne vejledning til?

I de senere år har skærmene oversvømmet vores liv. Mange af os vil jævnligt have fornemmelsen af at være forbundet i længere tid, end hvad der er godt for os. Meget små børn anses dog for at være særligt sårbare, da skærme risikerer at forstyrre afgørende tidlige udviklingsstadier. Mange sundhedsorganisationer og europæiske regeringer er begyndt at anerkende de potentielle skadelige virkninger af tidlig overeksponering. Derfor kan du i dag finde gode råd om, hvordan du bør bruge din computer, smartphone eller tablet i nærheden af dine børn.

Du kan være sikker. Dette er ikke bare endnu en guide, der fortæller dig, at du skal holde dine børn væk fra dine enheder. I stedet tilbyder vi dig en guide, der vil hjælpe dig med at forstå mekanismerne bag moderne digitale teknologier, og hvorfor det er lettere sagt end gjort at skåne små børn fra dem. Den vil give dig indsigt i spædbørns udvikling, og hvordan skærme præcist forstyrrer de relationer, de er afhængige af for at lære og vokse, så du kan tage de nødvendige skridt til at genoprette dem!

Hvem er guiden til?

... en forælder, der kæmper for at erstatte skærme med andre aktiviteter
... en børnelæge eller psykolog, der er bekymret over det stigende antal børn, der viser forsinkelser i sprog, kognition og motorik.
... en offentlig institution eller virksomhed, der ønsker at støtte lokale økonomier ved at investere i indbyggernes kompetencer
... en sundhedsprofessionel, der er usikker på, hvordan man skal henvende sig til forældre med børn, der er påvirket af overeksponering
... en valgt embedsmand, der er interesseret i at eksperimentere med nye innovative
sundhedsinitiativer i deres område
... en forsker, der er interesseret i kollektiv forskning, og som ønsker at kanalisere sin viden ind i plejepraksisser
... en animator, der leder efter nye værktøjer til at fremme kollektiv intelligens
... eller næsten alle andre, der er optaget af teknologiens indvirkning på vores udvikling og mentale velbefindende.

Hvilke emner indeholder guiden?

En introduktion til guiden
Hvad er problemet? (Overeksponering til skærme)
Hvad er medvirkende forskning?
Hvordan sætter man gang i en proces med bidragsorienteret forskning?
Et eksempel på en kapaciteringsproces: Begrund vores skærme

Du kan gennemse guiden direkte nedenfor, eller du kan downloade den til din enhed ved at klikke under guiden!

Download Guide below PDF
© 2024 Surviving Digital. All rights reserved.
menuchevron-down