Funded by the European Union. Views and opinions expressed are however those of the author(s) only and do not necessarily reflect those of the European Union or the National Agency. Neither the European Union nor National Agency can be held responsible for them.


Αυτό το εκπαιδευτικό σεμινάριο απευθύνεται ειδικά σε επαγγελματίες. Στο πρόγραμμά μας, προσπαθούμε να παρέχουμε υποστήριξη σε επαγγελματίες, ώστε να μπορούν να επικοινωνούν αποτελεσματικά με τους γονείς σχετικά με την κακή χρήση των οθονών και να ενισχύσουν τις δεξιότητες που έχουν αποκτήσει προηγουμένως για καλύτερη εφαρμογή τους στην καθημερινή ζωή. Σκοπεύουμε να παρέχουμε στους εκπαιδευτικούς πρακτικά εργαλεία που θα τους επιτρέψουν να καθοδηγήσουν αποτελεσματικά τους γονείς μέσα από την πολυπλοκότητα του ψηφιακού κόσμου. Αυτές οι ενότητες παρουσιάζουν μια ολοκληρωμένη επισκόπηση των δραστηριοτήτων και πρακτικές συμβουλές που επιτρέπουν στους επαγγελματίες να προωθήσουν τη θετική ψηφιακή δέσμευση τόσο μεταξύ των ενηλίκων όσο και των νέων υποστηρίζοντας την υπεύθυνη χρήση της οθόνης.

Ενότητες

Ενότητα 1: Υπερέκθεση

Η βαθιά γνώση και κατανόηση του ψηφιακού κόσμου και των οθονών είναι ζωτικής σημασίας για τους επαγγελματίες, αλλά η αποτελεσματική επικοινωνία αυτής της γνώσης απευθείας στους γονείς μπορεί να είναι μια μεγάλη πρόκληση και για αυτούς. Πολλοί εκπαιδευτικοί και επαγγελματίες υγείας φοβούνται ότι θα εκληφθούν ως επικριτικοί όταν ενημερώνουν τους γονείς για τις πιθανές αρνητικές συνέπειες των οθονών και τον ηγετικό τους ρόλο. Αυτή η ενότητα στοχεύει να παρέχει στους επαγγελματίες ένα αποτελεσματικό εργαλείο για να ξεπεράσουν τέτοιες ανησυχίες μέσω της χρήσης παιχνιδιών που έχουν σχεδιαστεί για να διεγείρουν την ανοιχτή και άμεση συζήτηση.

Ενότητα 2: Πώς να δημιουργήσετε το δικό σας ερευνητικό έργο συνεισφοράς;

Αυτή η ενότητα διερευνά πώς να ξεκινήσετε μια διαδικασία ανάπτυξης στρατηγικών κατά της υπερέκθεσης προσαρμοσμένες σε ένα συγκεκριμένο τοπικό πλαίσιο. Βασιζόμενοι στις αρχές της δράσης-έρευνας, θα δοθούν στους επαγγελματίες τα εργαλεία για να ξεκινήσουν δουλειά με γονείς, ερευνητές και άλλους επαγγελματίες και να τοποθετηθούν με ουσιαστικούς τρόπους για να εξασφαλίσουν γόνιμη και βιώσιμη συνεργατική δράση.

Ενότητα 3: Εμπλοκή ευάλωτων ατόμων σε μια διαδικασία συνεργασίας.

Η ενότητα «Δέσμευση ευάλωτων ατόμων σε μια διαδικασία συνεργασίας» στοχεύει να εξοπλίσει τους εκπαιδευτικούς και τους διαμεσολαβητές με τις δεξιότητες που απαιτούνται για τη συμμετοχή και την υποστήριξη ευάλωτων ατόμων σε μια διαδικασία συνεργασίας. Στη σημερινή ψηφιακή εποχή, όπου η τεχνολογία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή μας, είναι απαραίτητο να αντιμετωπίσουμε την κακή χρήση των ψηφιακών πόρων και να δώσουμε τη δυνατότητα στους επαγγελματίες να καθοδηγούν αποτελεσματικά τους ενήλικες σε αυτόν τον «κόσμο». Οι δραστηριότητες που προτείνονται στην ενότητα στοχεύουν στη βελτίωση της κατανόησης της υπεύθυνης ψηφιακής συμπεριφοράς, στην αξιολόγηση του ψηφιακού απορρήτου και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων κριτικής σκέψης.

Ενότητα 4: Ενίσχυση των ψυχοκοινωνικών δεξιοτήτων μαθητών 8/12 ετών : Crips νιώθω καλά πρόγραμμα.

Η ενότητα βασίζεται στο έργο "Feel Good", ένα έργο που έχει ήδη εφαρμοστεί στη Γαλλία. Ο στόχος αυτής της ενότητας είναι να εκπαιδεύσει τους δασκάλους ώστε να συν-διευκολύνουν συνεδρίες για να βοηθήσουν τους γονείς να αναπτύξουν καλύτερα τις γνωστικές , συναισθηματικές και κοινωνικές δεξιότητες των παιδιών τους για την καταπολέμηση του εθισμού στην οθόνη. Η ανάπτυξη αυτών των δεξιοτήτων, οι νέοι δεν θα χρειάζονται πλέον το «εικονικό καταφύγιο» για να αισθάνονται ασφαλείς. Παρέχεται μια επισκόπηση της θεωρητικής γνώσης, συμπεριλαμβανομένων των 21 δεξιοτήτων που αναφέρονται σε τρεις κατηγορίες: γνωστικές δεξιότητες, συναισθηματική ικανότητα και κοινωνικές δεξιότητες. Οι προτεινόμενες τεχνικές περιλαμβάνουν πρακτικές δραστηριότητες όπως το παιχνίδι με τις δυνάμεις του χαρακτήρα και τον τροχό συναισθημάτων, μαζί με πρακτικές συμβουλές για επαγγελματίες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Ενότητα 5: Μαγειρέψτε και συσχετίστε

Αυτή η ενότητα σκοπεύει να μεταφέρει μια επιτυχημένη ευρωπαϊκός έργο ονομάζεται «Η πρώτη μέρα» . χρήσιμος συμβουλές για επαγγελματίες ΠΟΥ θα χρησιμοποιήσει αυτά δραστηριότητα προς υλοποίηση δικα τους δικές συνεδρίες γονέα- παιδιού για την αντιμετώπιση της παρεμβατικότητας των ψηφιακών οθονών. Αυτοί θα να είναι σε θέση να κατανοήσει πώς να εμπλέξει γονείς και παιδιά πρακτικές δραστηριότητες μαγειρικής για την προώθηση της κοινής χρήσης της μαγειρικής γνώση , ανάπτυξη της γλώσσας δεξιότητες , ομαδική εργασία και πολιτισμική επίγνωση .

Ενότητα 6: Ζωή χωρίς οθόνη για καλύτερο υγεία

Ο στόχος αυτής της ενότητας είναι να αυξήσει την ευαισθητοποίηση σχετικά με τους κινδύνους της ψηφιακής τεχνολογίας, να υποστηρίξει τους επαγγελματίες να έχουν πόρους για να βοηθήσουν τους γονείς και να προτείνει κατάλληλες εναλλακτικές λύσεις. Ο στόχος δεν είναι σε καμία περίπτωση να κρίνουμε τους γονείς ή να τους κάνουμε να αισθάνονται ένοχοι, αλλά η χρήση αυτού του εργαλείου για την επίτευξη των συστάσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας: απαγόρευση της έκθεσης σε οθόνες για παιδιά κάτω των 2 ετών και περιορισμός της όσο το δυνατόν περισσότερο μεταξύ 2 και 3 ετών. Η ενότητα βασίζεται σε δύο διαφορετικά έργα που έχουν ήδη αναπτυχθεί στη Γαλλία και τα οποία έχουν λάβει εξαιρετικά σχόλια από τους συμμετέχοντες. Εξετάζονται διάφορα θέματα που στοχεύουν στην προώθηση ενός πιο υγιεινού και πιο ισορροπημένου τρόπου ζωής, στη μείωση της χρήσης της οθόνης και στον μετριασμό των αρνητικών επιπτώσεων στην υγεία των παιδιών.

© 2024 Surviving Digital. All rights reserved.
menuchevron-down