Dette kursus er specifikt henvendt til fagfolk. I vores program stræber vi efter at yde støtte til fagfolk, så de effektivt kan kommunikere med forældre om misbrug af skærme og forbedre tidligere erhvervede færdigheder for bedre anvendelse af det samme i hverdagen. Vi har til hensigt at give undervisere praktiske værktøjer, der vil gøre dem i stand til at vejlede forældre effektivt gennem kompleksiteten i den digitale verden. Disse moduler præsenterer en omfattende oversigt over aktiviteter og praktiske tips, der gør det muligt for fagfolk at fremme et positivt digitalt engagement blandt både voksne og unge ved at støtte ansvarlig skærmbrug.
Dyb viden om og forståelse af den digitale verden og skærme er afgørende for fagfolk, men det kan også være en stor udfordring for dem effektivt at kommunikere denne viden direkte til forældrene. Mange pædagoger og sundhedspersonale frygter at blive opfattet som fordømmende, når de informerer forældre om de mulige negative konsekvenser af skærme og deres lederrolle. Dette modul har til formål at give fagfolk et effektivt værktøj til at overvinde sådanne bekymringer ved hjælp af spil, der er designet til at stimulere åben og direkte diskussion.
Dette modul undersøger, hvordan man indleder en proces med at udvikle strategier mod overeksponering, der er tilpasset en bestemt lokal kontekst. Med udgangspunkt i principperne for aktionsforskning får fagfolk redskaber til at indlede et samarbejde med forældre, forskere og andre fagfolk og til at positionere sig på meningsfulde måder for at sikre et frugtbart og bæredygtigt samarbejde.
Modulet "Engaging Vulnerable People in a Collaborative Process" har til formål at udstyre undervisere og facilitatorer med de færdigheder, der er nødvendige for at engagere og støtte sårbare mennesker i en samarbejdsproces. I nutidens digitale tidsalder, hvor teknologi spiller en væsentlig rolle i vores liv, er det vigtigt at adressere misbrug af digitale ressourcer og give fagfolk mulighed for effektivt at vejlede voksne i denne "verden". De aktiviteter, der foreslås i modulet, har til formål at forbedre forståelsen af ansvarlig digital adfærd, vurdere digitalt privatliv og udvikle kritisk tænkning.
Modulet er baseret på "Feel Good"-projektet, et projekt, der allerede er implementeret i Frankrig. Målet med dette modul er at uddanne skolelærere til at facilitere sessioner, hvor de hjælper forældre med at udvikle deres børns kognitive, følelsesmæssige og sociale færdigheder, så de kan bekæmpe skærmafhængighed. Ved at udvikle disse færdigheder vil de unge ikke længere have brug for det "virtuelle beskyttelsesrum" for at føle sig trygge. Der gives et overblik over den teoretiske viden, herunder de 21 færdigheder, som er inddelt i tre kategorier: kognitive færdigheder, følelsesmæssig kompetence og sociale færdigheder. Foreslåede teknikker omfatter praktiske aktiviteter såsom karakterstyrke-spillet og følelseshjulet, sammen med praktiske råd til fagfolk, der er involveret i programmet.
Dette modul har til formål at omsætte et vellykket europæisk projekt kaldet "Day One" til nyttige tips til fagfolk, som vil bruge disse aktiviteter til at gennemføre deres egne forældre-barn-sessioner for at modvirke de digitale skærmes påtrængende virkning. De vil være i stand til at forstå, hvordan man involverer forældre og børn i praktiske madlavningsaktiviteter for at fremme deling af kulinarisk viden, udvikling af sprogfærdigheder, teamwork og kulturel bevidsthed.
Målet med dette modul er at øge bevidstheden om risikoen ved digital teknologi, støtte fagfolk, så de har ressourcer til at hjælpe forældre, og foreslå passende alternativer. Målet er på ingen måde at dømme forældre eller få dem til at føle sig skyldige, men at bruge dette værktøj til at opnå Verdenssundhedsorganisationens anbefalinger: Forbyd eksponering for skærme for børn under 2 år og begræns det så meget som muligt mellem 2 og 3 år. Modulet bygger på to forskellige projekter, der allerede er udviklet i Frankrig, og som har fået fremragende feedback fra deltagerne. Der tages syv forskellige emner op, som har til formål at fremme en sundere og mere afbalanceret livsstil, reducere brugen af skærme og afbøde de negative virkninger på børns sundhed.